S vydáním iOS 16.4 představil Apple novou metodu instalace beta verzí pro ty, kteří jsou zaregistrováni do vývojářského programu Apple nebo pro ty, kteří využívají možnost veřejného testování beta verzí.



Změny byly exkluzivní pro iOS 16.4 a iPadOS 16.4, ale nyní je Apple rozšiřuje na macOS a watchOS s beta verzemi macOS 13.4 a watchOS 9.5, které byly dnes vydány vývojářům. Vývojáři a veřejní testeři zaregistrovaní v příslušných programech společnosti Apple mohou zapínat aktualizace beta verzí přímo z Nastavení systému na Macu a ze sekce Aktualizace softwaru v aplikaci Watch na iPhonu. Nová metoda nahrazuje profily, které byly dříve používány pro instalaci vývojářských i veřejných beta verzí watchOS a macOS.

Použití vývojářského profilu bez přidruženého vývojářského účtu již není možné, takže do budoucna budou mít přístup k vývojářské beta verzi pouze registrovaní vývojáři. Totéž platí pro veřejné beta verze, i když přístup k veřejnému programu je zdarma. U menších beta verzí nebudou mít změny velký dopad, ale až budou oznámeny iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 a macOS 14, nutnost Apple ID‌ zabrání těm, kteří nemají vývojářský účet, nainstalovat vývojářské beta verze. V minulých letech mohli uživatelé, kteří nejsou vývojáři, používat sdílené profily vývojářů, aby získali přístup k novému softwaru.