Twitter přestal rozlišovat mezi těmi, kdo platí za Twitter Blue, a těmi, kteří mají starší ověřený odznak. Existuje však zkratka pro iOS, která vám umožní zjistit, zda osoba za účtem Twitter platí za modrý odznak nebo ne.



Místo odstranění ověřeného odznaku lidem, kteří neplatí za Twitter Blue, společnost aktualizovala svou aplikaci a web, aby byly tyto informace nejednoznačné. Ověřený odznak Twitteru byl vytvořen k potvrzení identity a pravosti konkrétních účtů, jako jsou účty novinářů, politiků, umělců, společností a institucí. Uživatelé tak mohli vědět, že komunikují s oficiálním účtem. Ale s Twitter Blue může každý, kdo zaplatí za předplatné, získat stejný odznak. Pokud stále chcete vědět, zda je ověřený Twitter účet skutečně autentický,existuje způsob.

Mike Beasley vytvořil zkratku „Checkmate“, aby umožnil uživatelům iOS identifikovat, zda je modrý odznak na konkrétním účtu legitimní, nebo z Twitter Blue. Vše, co musíte udělat, je přidat zástupce Checkmate do svého zařízení, poté otevřít Twitter, vybrat účet, který chcete zkontrolovat, a sdílet jej pomocí zástupce Checkmate. Během několika sekund se ukáže, zda je ověřený odznak tohoto účtu starší nebo z Twitter Blue. Může dokonce ukázat, zda byl účet v minulosti legitimně ověřen a nyní je předplatitelem Blue.