Hra Pokemon GO se změnila. Jako hra, která byla vydána již v roce 2016, to není nic překvapivého, ale je jasné, že zážitek, který mají hráči Pokemon GO v roce 2023, je velmi odlišný od toho, co bylo předtím.



Každý, kdo hrál tuto hru celých sedm let ví, jak dlouhá to byla cesta. Nyní je k dispozici o několik stovek více Pokémonů než při vydání, řada funkcí PvP a rozšířený ekosystém soubojů, gymů, PokeStopů, raidů a různých eventů po celém světě. Nikdy nebylo více v nabídce ani více důvodů, proč začít hrát. Hráči se však mění v důsledku nedávných aktualizací, díky nimž je pro některé uživatele hraní dražší než kdy dříve. V Pokémon GO došlo k velkým změnám, i přes nesouhlas hráčů. Došlo ke zvýšení cen a omezení nákupu kolem remote raid passů, které hráčům umožňují zapojit se do raidů z pohodlí svého domova – nebo z jakékoli oblasti.

 

Cena jednoho passu se téměř zdvojnásobila, ze 100 PokéCoinů na 195, přičemž balíček tří passů nyní stojí 525 PokéCoinů místo 300. Hráči nyní mohou použít pouze pět těchto passů za den a mohou vlastnit pouze tři najednou, čímž se velmi omezily možnosti pro hráče, kteří tyto passy používali téměř denně. Jeden hráč Pokemon GO, Keith, uvedl, že nárůst ceny passů (a denní limit) způsobil pokles zájmu o místní skupinu, kde se hráči na raidech domlouvali.

„Utrácím méně peněz, stejně jako moje hráčská skupina. Nemám čas cestovat k místním gymům, ke kterým jsem se dříve mohl připojit na dálku.“ Keith je také přesvědčen, že změny jen zvýší pravděpodobnost podvádění – i když jako dlouhodobý hráč uznává, že hra je lepší než kdy jindy, kromě toho, že omezuje schopnost hrát na dálku. Není to všechno špatné, samozřejmě. Niantic měl sedm let na to, aby vylepšil hru Pokemon GO, a nespočet nových funkcí a aktualizací se o to postaralo. S více než miliardou stažení je to jednoznačně obrovský úspěch.