Připravovaný 15palcový MacBook Air bude skutečně vybaven čipem M2, nikoli čipem M3, který Apple původně plánoval, tvrdí leaker „yeux1122“, který tuto informaci zveřejnil na korejském blogu Naver.



Podle zdroje tchajwanského dodavatelského řetězce nebylo rozhodnutí Apple použít čip M2 způsobeno problémy s výrobou čipů, ale bylo způsobeno kombinací faktorů, včetně podmínek na trhu a úprav zásob. Předchozí zpráva z Koreje na začátku tohoto měsíce tvrdila, že Apple dočasně zastavil výrobu svých čipů řady M2 na začátku roku 2023 po výrazném propadu prodeje MacBooků. Pozastavení prý pokračovalo až do února, po kterém byla obnovena výroba čipů řady M2.

Minulý týden byl v protokolech App Store spatřen nevydaný 15palcový MacBook Air s čipem na stejné úrovni jako M2. MacBook Air měl 8jádrový CPU a 10jádrový GPU, stejně jako čip M2, spolu s 8GB RAM. Není jasné, kdy přesně bude 15palcový MacBook Air vydán, ale pravděpodobně bude oznámen na WWDC, která začíná 5. června. Stávající 13palcový MacBook Air s čipem M2 byl vydán v červenci 2022 poté, co byl oznámen na WWDC o měsíc dříve.