Právní spor Applu s firmou Masimo zabývající se pulzní oxymetrií probíhala v průběhu posledních dvou týdnů, ale slyšeli jsme o ní jen málo. Soudce dohlížející na případ zpečetil některé části procesu, ale novinářka Meghan Cuniffová zabývající se právními záležitostmi, která spor sleduje, dnes sdělila některé podrobnosti.



Pro připomenutí, Masimo obvinil Apple z krádeže zaměstnanců a obchodních tajemství týkající se Apple Watch. Masimo se domnívá, že Apple vyvinul pět patentů na pulzní oxymetrii pomocí obchodních informací, které ukradl společnosti Masimo. Masimo chce spoluvlastnictví patentů a odškodnění 3,1 miliardy dolarů. Apple zaměstnal Michaela O’Reilly v červenci 2013 a Marcelo Lamego na začátku roku 2014, aby pracovali na Apple Watch. Masimo tvrdí, že Apple úmyslně kradl zaměstnance a že zejména Lamego sdílel tajné informace s Applem, zatímco Apple tvrdí, že najmutí těchto dvou nemělo nic společného s jejich předchozí prací v Masimo.

Apple tvrdí, že na něj Masimo podal žalobu, protože viděl, že Apple Watch se staly úspěšným produktem a rozhodl se vyrobit vlastní chytré hodinky. Masimo se z velké části soustředí na velká zdravotnická zařízení vytvořená pro nemocnice spíše než na nositelná zařízení. Apple uvedl, že to, co Masimo tvrdí, že je „obchodní tajemství“, jsou myšlenky dlouho známé a používané mnoha společnostmi. Očekává se, že osmičlenná porota projednávající případ zahájí jednání hned příští týden, jakmile Apple a Masimo podají své argumenty. Americká komise pro mezinárodní obchod již rozhodla, že Apple porušil patenty, proti tomuto rozhodnutí Apple bojuje.