StopTheFonts je navržen jako rozšíření Safari pro blokování webových písem na iOS a macOS. Webová písma jsou písma na webu, která se načítají z webu, nikoli písma nainstalovaná ve vašem zařízení.



Proč jsou webová písma něčím, co byste mohli chtít na svých zařízeních zablokovat? Vývojář vysvětluje: „Existuje řada důvodů, proč používat StopTheFonts: ochrana vašeho soukromí, protože každé webové písmo se načítá přes web, čímž se zpřístupňuje vaše IP adresa a případně další informace, často třetím stranám; aby se webové stránky načítaly rychleji, protože nemusí čekat na načtení písem.“ StopTheFonts můžete nastavit tak, aby ve výchozím nastavení blokoval všechna webová písma nebo aby ve výchozím nastavení povolil všechna webová písma. Pro nejjednodušší použití stačí zablokovat vše.

Pro pokročilejší použití můžete vytvořit pravidla pro konkrétní adresy URL. Existují dva typy pravidel: pravidla webových písem a pravidla webových stránek. Pravidlo webových písem povoluje nebo blokuje konkrétní adresu URL písem na každém webu, zatímco pravidlo webové stránky povoluje nebo blokuje všechna webová písma na konkrétní adrese. StopTheFonts si můžete stáhnout z App Store jako jednorázový nákup. Je k dispozici pro Mac, iPhone a iPad.