Nová aplikace s názvem „Albums: Music Shortcuts“, kterou vytvořil Adam Bell vám umožňuje vytvářet zástupce vašich oblíbených alb na domovskou obrazovku vašeho iPhonu nebo iPadu.



Zatímco Apple Music a Spotify nabízejí widgety pro iPhone a iPad, tyto widgety nenabízejí mnoho možností přizpůsobení. Místo toho je obsah dynamicky vybírán na základě vaší historie poslechu a toho, co bylo nedávno přidáno do vaší knihovny. Tato nová aplikace vám však dává přesnou kontrolu nad tím, jaká alba se zobrazí na vaší domovské obrazovce. To usnadňuje rychlé vyhledání a přehrávání oblíbených alb. V aplikaci si můžete vybrat svá oblíbená alba ze Spotify nebo Apple Music. Tím se vytvoří kolekce, kterou pak můžete přidat na domovskou obrazovku iPhonu nebo iPadu pomocí widgetů. Dlouhým stisknutím na domovské obrazovce přidejte widget a poté vyhledejte „Albums“ v seznamu dostupných možností.

Aplikace vám umožňuje vybrat konkrétní album, které chcete připnout na domovskou obrazovku. Můžete si také vybrat možnost „Album dne“, která každý den zobrazí jiné náhodné album ze sbírky vašich oblíbených alb, kterou jste vytvořili v aplikaci. K dispozici je také možnost „Sporadic Shuffle“, která zobrazuje album z vaší sbírky a náhodně se aktualizuje v průběhu dne. Aplikace Albums je opravdu užitečnou možností pro uživatele Apple Music a Spotify. Aplikace je k dispozici zdarma ke stažení v App Store a nejsou nutné žádné nákupy v aplikaci.