Podle Rosse Younga, generálního ředitele Display Supply Chain Consultants, bude technologie ProMotion do dvou let dostupná na všech modelech aktuální řady iPhonů. ProMotion byl poprvé představen na modelech iPhone 13 Pro v roce 2021 a prozatím zůstává exkluzivní pro modely vyšší třídy.



V dnešním tweetu Young naznačuje, že technologie displeje LTPO s nízkou spotřebou bude v roce 2025 rozšířena také na modely vyšší třídy, což podle Younga umožní na těchto zařízeních podporu ProMotion. Technologie ProMotion by také umožnila, aby se displej snížil na energeticky účinnější obnovovací frekvenci. Modely iPhone 13 Pro mohou snížit frekvenci na 10 Hz, zatímco modely iPhone 14 Pro mohou snížit frekvenci až na 1 Hz, což umožňuje trvale zapnutý displej, který může zobrazovat hodiny, widgety, oznámení a tapetu na uzamčené obrazovce, i když je zařízení uzamčeno.

Young naznačuje, že „iPhone 17“ a „iPhone 17 Plus“ budou obsahovat ProMotion a pravděpodobně také trvale zapnutý displej. Apple v průběhu času běžně rozšiřuje funkce, které byly dřív k dispozici pouze v modelech vyšší třídy také na modely nižší třídy, jako je technologie OLED, a očekává se, že se Dynamic Island bude k dispozici na všech modelech řady iPhone 15.