Společnost Apple tento týden oznámila datum konání 34. výroční konference Worldwide Developers Conference, přičemž hlavní událost se bude konat v pondělí 5. června. Na WWDC Apple představuje nové verze iOS, macOS, watchOS a tvOS a někdy také nové produkty.



Zprávy v tomto roce naznačují, že v polovině roku budou představena nejméně tři nová zařízení a Apple by je mohl představit na WWDC.

15palcový MacBook Air

Slyšeli jsme několik zpráv o 15,5palcovém MacBooku Air s větším displejem, který by měl být vydán v létě. 15palcový ‌MacBook Air‌, který se má prodávat spolu s novým  13,6palcovým MacBookem Air, by zákazníkům, kteří hledají lehký stroj s větší obrazovkou, poskytl možnost, když nechtějí kupovat MacBook Pro. 15,5palcový ‌MacBook Air‌ bude jen o něco větší než starý 15,4palcový MacBook Pro. Očekáváme, že 15,5palcový ‌MacBook Air‌ bude vypadat jako větší verze 13,6palcového ‌MacBooku Air‌, který byl představen minulý rok, bez výrazných designových změn.

Mac Pro

Mac Pro je poslední Mac, který Apple ještě neaktualizoval na čip Apple Silicon. Když byl v roce 2020 představen první čip Apple Silicon, Apple řekl, že dokončení přechodu bude trvat několik let a rok 2023 je rokem, kdy se to stane. V roce 2023 očekáváme nový Mac Pro, přičemž stroj bude mít stejný design jako stávající ‌Mac Pro‌. Bude používat stejný design z nerezové oceli a hliníkové pouzdro se snadným přístupem k vnitřním komponentům. Očekává se, že ‌Mac Pro‌ bude používat čip „‌M2‌ Ultra“ s až 24jádrovým CPU a až 76jádrovým GPU s podporou alespoň 192 GB RAM.

Mac Studio

Apple představil Mac Studio v březnu 2022, který obsahuje čipy M1 Max a M1 Ultra a teoreticky by měl být vydán nový model, ale osud Macu Studio je nejasný, když se očekává vydání ‌Macu Pro‌. Vylepšená verze ‌Macu Studio‌ by používala čipy ‌M2‌ Max a ‌M2‌ Ultra, stejné čipy, které by měl obsahovat ‌Mac Pro‌. Není jasné, jak by Apple odlišil ‌Mac Studio‌ a ‌Mac Pro‌, kdyby oba používaly stejné čipy, takže nakonec Mac Studio vydán být vůbec nemusí, není to však nemožné.