Twitter v loňském roce představil novou funkci Circle, která funguje téměř stejným způsobem jako blízcí přátelé na Instagramu, umožní zveřejňovat obsah, který uvidí pouze vybraní uživatelé.



Zdá se však, že tweety Twitter Circle již nejsou tak soukromé, protože se nyní objevují pro náhodné uživatele. Od minulého pátku hlásilo několik uživatelů, že viděli tweety od lidí, které nesledují. Konkrétněji se tyto tweety objevují na kartě pro vás, která zobrazuje navrhovaný obsah založený na algoritmech. Problém je v tom, že tweety zveřejněné přes funkci Circle by neměly být viditelné pro kohokoli, kdo není jeho součástí. Když k tomu dojde, je tlačítko Retweet pro tento obsah deaktivováno. Pokud kliknete na tweet, jednoduše zmizí, jako by byl smazán. Stále jej však můžete vidět na kartě pro vás. Chyby si všiml 9to5Mac a také TechCrunch, kteří s anonymním uživatelem souhlasili.

To nejen přiměje uživatele, aby se ptali, zda mohou důvěřovat Twitteru, ale může je dokonce dokonce vystavit nebezpečí, pokud někdo sdílí citlivé informace. Vzhledem k tomu, že Twitter Circle byl vytvořen jako možnost umožnit uživatelům sdílet obsah s blízkými přáteli, aniž by museli mít své účty soukromé, mnoho lidí používá tuto funkci k zveřejňování osobních informací o svém životě. Uživatelé by však měli být nyní opatrní ohledně toho, jak používají Twitter Circle.