Aplikace Photomator 3.0 je od dnešního dne k dispozici v Mac App Store. S rozhraním, které bude známé uživatelům aplikace Photomator pro iOS a iPadOS, obsahuje aplikace pro Mac plnohodnotný prohlížeč fotografií s nativní integrací aplikace Fotky.



Aplikace uživatelům umožňuje organizovat, duplikovat, sdílet oblíbené obrázky a také synchronizovat úpravy. Aplikace obsahuje nedestruktivní nástroje pro oříznutí obrázků, úpravu barev nebo opravu a klonování objektů na fotografiích a uživatelé mohou upravovat konkrétní části fotografií a provádět automatický výběr předmětu, oblohy a pozadí. Podle vývojářů algoritmy strojového učení umožňují uživatelům zvýšit rozlišení fotografií bez znatelného snížení detailů nebo ostrosti, sladit barvy dvou fotografií a odstranit šum.

Photomator pro Mac také obsahuje prohlížeč Workflows, který uživatelům umožňuje ořezávat obrázky, upravovat barvy a automaticky aplikovat úpravy na jiné obrázky. Aplikace obsahuje podporu pro více než 600 obrazových formátů RAW a nabízí integrovanou integraci s Pixelmator Pro. Aplikace byla vytvořena pro macOS pomocí SwiftUI a běží na Macu mini s čipy M2 Max a ‌M2‌ Pro více než 20krát rychleji ve srovnání s nejnovějšími Macy s čipy Intel, tvrdí vývojáři. Photomator je k dispozici ke stažení z Mac App Store.