Apple si na Novém Zélandu zaregistroval název „xrOS“, což je poprvé, kdy společnost nepřímo odhalila jaký bude název operačního systému pro dlouho očekávaný AR/VR headset.



Název ‌xrOS‌ registrované u novozélandského úřadu, které si všiml Parker Ortolani, ukazuje, že Apple bude v marketingových materiálech pro ‌xrOS‌ používat písmo San Francisco, stejně jako to dělá pro macOS, iOS, watchOS a tvOS. „‌xrOS‌“ má znamenat „rozšířenou realitu“. Rozšířená realita představuje funkce rozšířené i virtuální reality, které bude headset podporovat. Název již byl potvrzen interními zdroji Applu minulý rok prostřednictvím Bloombergu a Apple si také v několika zemích prostřednictvím skryté fiktivní společnosti opatřil ochrannou známku ‌xrOS‌.

Apple interně nazýval software headsetu „Reality OS“ nebo „rOS“, když byl ve vývoji, ale s blížícím se uvedením na trh se nakonec rozhodl aktualizovat název na méně obecný název „‌xrOS‌. ‌xrOS‌ bude mít rozhraní podobné iOS, které bude uživatelům povědomé, protože bude připomínat vzhled iPhonu a iPadu. K dispozici bude domovská obrazovka s ikonami aplikací, které lze přeskupit, a také přizpůsobitelné widgety. Headset bude mít nové verze stávajících aplikací, jako jsou Mapy a Zprávy, které byly přepracovány pro AR/VR. Apple také vytváří sadu pro vývoj softwaru, aby bylo možné pro headset vytvářet aplikace.