Apple vydal první beta verzi macOS Ventura 13.5, watchOS 9.6, tvOS 16.6, iOS 16.6 a iPadOS 16.6 pro vývojáře. My se v dnešním článku podíváme na to, co je nové a jak je můžete nainstalovat na vaše zařízení.



iOS 16.6 a iPadOS 16.6 obsahuje podporu pro funkci iMessage Contact Key Verification, která je určena pro uživatele, kteří čelí „mimořádným digitálním hrozbám“. Apple doporučuje, aby funkci používali například novináři, vládní úředníci a další. Funkce iMessage Contact Key Verification umožňuje uživatelům ověřit, že si posílají zprávy s lidmi, kterým mají v úmyslu poslat zprávu, a nikoli s osobou, která zachytila zprávu nebo odposlouchávala konverzaci. V konverzaci mezi dvěma nebo více lidmi, kteří povolili iMessage Contact Key Verification, Apple pošle upozornění, pokud dojde k narušení cloudových serverů a konverzace je zranitelná vůči hackerskému útoku. watchOS 9.6 a tvOS 16.6 jsou pravděpodobně drobné aktualizace, kteří řeší opravy chyb a obsahují vylepšení stability.

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

macOS Ventura:

  • Logo Apple > Nastavení systému > Aktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).

tvOS:

  • Nastavení > Systém > Aktualizace softwaru
Zdroj: MacRumors.com