Apple Watch se tento měsíc dostaly na hlavní stránky novin a opět zachránily nejméně dva životy. Detekce pádu pomohla zachránit život dvou lidem v Minnesotě a Ohiu.



V Minnesotě byl uživatel Apple Watch Michael Brodkorb sražen vozidlem, které poté z místa činu ujelo. Jeho Apple Watch detekovaly náraz pomocí detekce pádu a poté, co nebyl schopen odpovědět, vytočily číslo 911. Funkce Detekce pádu také upozornila jeho ženu a děti uvnitř domu, takže mohl získat okamžitou pomoc. Skončil se zraněním žeber. Policie řidiče, 17letého mladíka, skutečně našla, ale zatím není jasné, zda bude obviněn. Během zotavování poslal Brodkorb e-mail generálnímu řediteli Applu Timu Cookovi, který mu popřál brzké uzdravení.

V Ohiu se 83letý William Fryer procházel po Ohio River Trail, když se mu podlomila kolena. Nikdo nebyl poblíž, ale jeho Apple Watch zaznamenaly pád, zavolaly záchrannou službu a poslaly upozornění jeho dceři. Policii se ho podařilo vypátrat a záchranáři ho převezli do nemocnice. Rentgenové snímky nakonec ukázaly, že měl velkou krevní sraženinu, která způsobila jeho pád, ale příznaky krevní sraženiny byly atypické, protože si jich nikdo nevšiml. Detekce pádu je ve výchozím nastavení povolena pro majitele Apple Watch starší 55 let, ale mohou ji zapnout i mladší uživatelé.