Nyní je to více než šest měsíců, co Apple vydal aktuální iPad Pro. Kdy přesně se očekává vydání nových modelů? Současný iPad Pro byl vydán v říjnu 2022 a obsahuje čip M2, podporu Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.3 a další.



Příští iPad Pro by mohl obsahovat několik nových funkcí, například pokročilejší čip, nové displeje a také přepracovaný design. Čip M3 je nejpravděpodobnějším čipem, který bude zahrnut do příští generace iPadu Pro. Očekává se, že čip ‌M3‌ bude vyroben pomocí 3nm procesu TSMC, což přinese největší zvýšení výkonu a efektivity za několik let. První zařízení Apple s čipy ‌M3‌ pravděpodobně nebudou vydány až do druhé poloviny roku 2023, což zdánlivě vylučuje vydání nového iPadu Pro‌ v dohledné době.

Kromě toho je hlavním rysem nové generace iPadu Pro OLED displej, o kterém se mluví už déle než rok. Desítky zpráv z různých zdrojů uvádějí, že modely ‌iPadu Pro‌ s OLED displeji mají být vydány v roce 2024, nikoli letos. OLED displeje, které Apple plánuje použít, budou údajně odolnější a umožní tenčí a lehčí design zařízení. ‌iPad Pro‌ má od roku 2018 stejný design pro čtyři po sobě jdoucí generace a vypadá to, že by zařízení mohlo konečně získat nový design. Není zcela jasné, jak by mohl nový design vypadat, ale tenčí a lehčí zařízení se skleněnými zády nebo větším skleněným logem Apple umožňujícím bezdrátové nabíjení se na základě současných zpráv jeví jako věrohodné.

Datum vydání?

Jedna věc, která je jasná o novém ‌iPad Pro‌ podle zpráv, je ta, že nebude vydán v roce 2023, což znamená, že šance na nové modely ‌iPad Pro‌ v tomto roce se zdají být velmi nízké. Apple čekal mezi roky 2021 a 2022 více než 18 měsíců, než vydal nový iPad Pro, a pokud by podobný scénář následoval znovu, nová generace ‌iPadu Pro‌ by byla uvedena na trh v květnu 2024.