AR/VR headset druhé generace bude k dispozici ve dvou verzích – model nižší a vyšší třídy, a očekává se, že prodej bude přibližně desetkrát vyšší než u modelu první generace, podle průmyslového analytika Ming-Chi Kuo.



Několik zpráv naznačovalo, že první AR/VR headset Apple, který bude vydán koncem tohoto roku, bude mít cenu někde kolem 3 000 dolarů a bude prodáván jako zařízení pro vývojáře, tvůrce obsahu a profesionály. Apple očekává, že bude prodávat pouze jeden kus denně v jedné prodejně a společnost sdělila dodavatelům, že během prvního roku dostupnosti očekává prodej 7 až 10 milionů kusů. Cena je způsobena špičkovým hardwarem, který Apple používá, ale společnost údajně chce učinit budoucí verzi dostupnější použitím méně drahých komponentů, jako jsou čočky.

O plánech společnosti vydat levnější verzi headsetu poprvé informovali Wayne Ma z The Information a Mark Gurman z Bloombergu začátkem tohoto roku, ale tvrzení, že půjde o jeden ze dvou modelů poprvé oznámil Kuo. Podle jedné zprávy výrobní partner Applu Foxconn již vyvíjí levnější verzi headsetu druhé generace, ale stále se věří, že je v rané fázi.