AR/VR headset společnosti Apple by mohl podporovat software Final Cut Pro a Logic Pro, který Apple vytvořil pro profesionály pro vytváření zvuku a videa, řekl dnes Mark Gurman z Bloombergu.



V tweetu Gurman uvedl, že existuje „velmi reálná možnost“, že headset nakonec bude podporovat Final Cut Pro a Logic Pro. Gurmanův komentář přichází po oznámení společnosti Apple o nových verzích Final Cut Pro a Logic Pro určených pro iPad. Aplikace Final Cut Pro a Logic Pro pro ‌iPad‌ byly tvůrci obsahu dlouho požadovány pro úpravy videa na cestách a Apple to nyní konečně umožnil. Final Cut Pro a Logic Pro pro iPad mají vyjít 23. května.

Gurman již dříve uvedl, že headset bude podporovat aplikace pro ‌iPad, přičemž tisíce existujících aplikací pro ‌iPad‌ budou dostupné také prostřednictvím 3D rozhraní zařízení. Apple možná bude muset vyladit verze ‌iPad‌ Final Cut Pro a Logic Pro, aby fungovaly na xrOS, operačním systému, který bude běžet na headsetu, ale na tom by se již mohlo pracovat. Očekává se, že Apple představí headset na WWDC 2023, který se má konat 5. června.