Funkce placení klepnutím na iPhonu je nyní k dispozici v Austrálii, což umožňuje nezávislým prodejcům a maloobchodníkům v zemi používat ‌iPhony‌ jako platební terminál.



Tato funkce, která byla představena v únoru 2022, umožňuje kompatibilním iPhonům přijímat platby prostřednictvím Apple Pay, bezkontaktních kreditních a debetních karet a dalších digitálních peněženek pouze pomocí ‌‌‌iPhonu‌‌ – není potřeba žádný další hardware ani terminál‌. Funkce‌‌ využívá technologii NFC k bezpečnému ověřování bezkontaktních plateb a navíc podporuje také zadávání PIN kódů.

„Pohodlí placení klepnutím na iPhonu umožňuje australským podnikům nabízet svým zákazníkům snadné, bezpečné a soukromé bezkontaktní platby a pomáhat jim provozovat a rozvíjet jejich podnikání.“ Westpac a Tyro Payments jsou první platební platformy v Austrálii, které podporují tuto funkci. Funkce vyžaduje iPhone XS nebo novější a funguje pro zákazníky jako jakákoli běžná transakce Apple Pay. Prodejci stačí otevřít aplikaci, zaregistrovat prodej a předložit svůj ‌‌‌iPhone‌‌ kupujícímu, který pak může použít vhodnou bezkontaktní platební metodu.