AR/VR headset bude údajně nejsložitějším hardwarovým produktem, který kdy společnost Apple vyrobila, a bude mít neobvyklý design, který se ukázal jako velmi náročný na výrobu, uvádí The Information.



Headset se zjevně vyznačuje nekonvenčním zakřiveným designem a ultralehkou hmotností. Několik renderů, které viděl The Information, ukazují kus zakřiveného skla s okraji zabalenými do hladkého hliníkového rámu, který se zdá být o něco tlustší než iPhone. Uživatelé, kteří nosí brýle, si mohou koupit dioptrické čočky, které se magneticky přichytí k headsetu. Apple musel vyvinout „prohnutou základní desku“, aby se vešla do zakřiveného vnějšího pláště headsetu. Uhlíkové vlákno je použito uvnitř headsetu pro zpevnění struktury bez přidání další hmotnosti.

Nad pravým okem je umístěno malé tlačítko, které uživatelům umožňuje přechod mezi rozšířenou a virtuální realitou, nad levým okem je umístěno vypínací tlačítko. Kulatý konektor, který vypadá podobně jako nabíječka pro Apple Watch, se připojuje k levému boku headsetu a vede dolů přes kabel k baterii u pasu. Čelenka headsetu je primárně vyrobena z měkkého materiálu. Měkký odnímatelný kryt se připevňuje k zadní části headsetu pro pohodlí uživatele.

Testování samotného produktu také trvá mnohem déle než ekvivalentní procesy u jiných zařízení Apple. MicroOLED displeje headsetu jsou prý také tak drahé, že Apple musí vadné jednotky raději opravit, než je vyhodit. Zatímco hromadná výroba headsetu ještě nezačala, Luxshare, jeho jediný výrobce, údajně řekl pracovníkům, že továrna, která bude headset vyrábět, musí být plně obsazena do července. The Information věří, že to ukazuje na vydání na podzim nebo v zimě. Očekává se, že Apple během prvního roku od uvedení na trh prodá méně než půl milionu kusů. Další podrobnosti najdete v úplné zprávě The Information.