Podle Marka Gurmana z Bloombergu plánuje Apple příští týden na WWDC oznámit nový MacBook Air s větším 15palcovým displejem. Výroční vývojářská konference začíná v pondělí 5. června v 19:00 hodin.



Zatímco čekáme na oznámení nového MacBooku Air, v dnešním článku si shrneme, jaké novinky pravděpodobně přinese.

15palcový displej

Podle spolehlivého analytika Rosse Younga bude nový MacBook Air vybaven větším 15,5palcovým displejem. Současný MacBook Air má 13,6palcový displej a před mnoha lety byl také nabízen v 11palcové velikosti. Očekává se, že bude mít tradiční LCD displej.

Čip M2

Stejně jako 13palcový MacBook Air bude 15palcový model k dispozici s čipem M2, jak uvedl analytik Ming-Chi Kuo. Apple říká, že čip M2 má až o 18 % rychlejší CPU, až o 35 % rychlejší GPU a až o 40 % rychlejší Neural Engine ve srovnání s čipem M1.

Delší životnost baterie

S 15palcovým displejem by nový MacBook Air byl větší, což by umožnilo větší baterii a delší výdrž baterie. Apple říká, že 13palcový MacBook Air s čipem M2 vydrží na jedno nabití až 18 hodin, takže by se možná 15palcový model mohl přiblížit hranici 20 hodin.

Wi-Fi 6E

Zatímco 13palcový MacBook Air je omezen na Wi-Fi 6, existuje velká šance, že 15palcový model bude obsahovat podporu Wi-Fi 6E. Apple v lednu vydal nový 14palcový MacBook Pro, 16palcový MacBook Pro a Mac mini s Wi-Fi 6E. Wi-Fi 6 funguje v pásmech 2,4 GHz a 5 GHz, zatímco Wi-Fi 6E funguje také v pásmu 6 GHz, což umožňuje rychlejší bezdrátové rychlosti, nižší latenci a menší rušení signálu. Chcete-li využít těchto výhod, musí být zařízení připojeno k routeru s Wi-Fi 6E.

Bluetooth 5.3

Apple přidal Bluetooth 5.3 do několika svých nejnovějších zařízení a 15palcový MacBook Air by mohl být dalším v řadě, který získá podporu. Bluetooth 5.3 nabízí výhody, jako je zlepšená spolehlivost a energetická účinnost ve srovnání s Bluetooth 5.2.