Nový CEO Twitteru byl jmenován, stala se jím bývalá ředitelka NBCUniversal Advertising Linda Yaccarino. Majitel platformy Elon Musk splnil slib, který dal minulý rok, že se bude řídit výsledky průzkumu, zda má rezignovat na funkci šéfa společnosti.



Jednou z mnoha kontroverzních změn byl zákaz lidem odkazovat na jejich profily na jiných sociálních sítích. Společnost uvedla, že zakázané platformy jsou Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Post a Nostr. Musk poté rychle změnil názor a omluvil se – řekl, že o budoucích funkcích Twitteru rozhodnou uživatelské průzkumy.

Nový CEO Twitteru se však neshodne s Muskem ohledně moderování. Nedávno dělala s Muskem rozhovor na reklamní konferenci a neustále na něj naléhala, zda podnikne kroky ke snížení nenávistných projevů a dezinformací na platformě, aby ujistil kupující reklamy. Mnoho z nich – včetně Applu – zpočátku platformu opustilo nebo výrazně omezilo své výdaje na reklamu poté, co byli zablokovaní uživatelé znovu povoleni. Yaccarino navrhla Muskovi, že obnovení nezávislé rady, která bude rozhodovat o moderování, by bylo nejlepším krokem.