Konkurenti Applu jako Samsung se už nějakou dobu snaží prosadit se skládacími smartphony a tablety. A i když se jedná o mezeru na trhu, říká se, že Apple má o tuto technologii také zájem. 



Zatím nevíme, kdy nebo zda společnost představí skládací iPhone nebo iPad – ale v dnešním článku si shrneme, co zatím víme. Zprávy naznačují, že společnost interně vyvíjí prototypy skládacích iPhonů a iPadů, ale tato zařízení ještě zdaleka nebudou vydána. Analytici Ming-Chi Kuo a Ross Young uvedli, že první skládací produkt společnosti Apple by měl být představen nejdříve v roce 2025. Podrobnosti o těchto zařízeních zůstávají v tuto chvíli nejasné. Vzhledem k velkému počtu zařízení, která společnost každý rok vydává, by Apple v tuto chvíli pravděpodobně čelil několika problémům s dodávkami při vydání skládacího iPhonu, protože tato technologie je stále omezená a dražší.

Jak by ale vypadalo skládací zařízení Apple? Lidé obeznámení s touto záležitostí uvedli, že společnost testuje různé prototypy. Jeden z nich vypadá spíše jako skládací iPhone – podobný Samsungu Galaxy Z Flip. Další prototyp vypadá spíše jako iPad, který se složí do telefonu. Kuo letos řekl, že věří, že skládací tablet bude vydán jako první. „Jsem přesvědčen, že skládací iPad bude vydán v roce 2024.“

V loňském roce Young tvrdil, že Apple jedná se svými dodavateli o objednání 20palcových displejů pro skládací notebook. Všechny jsou samozřejmě určeny pro experimentální prototypy a žádný z nich není návrhem produktu, který by měl být vydán. Přesto je zajímavé vidět, že ačkoli skládací zařízení není pro Apple prioritou, společnost tento nápad do budoucna nevylučuje. CCS Insight také předpověděl, že první skládací zařízení společnosti Apple bude stát kolem 2 500 dolarů, což je mnohem dražší než současné iPhony. Levná ale zároveň nejsou ani skládací zařízení jiných společností.