S příchodem iOS 17 obdrží Apple Music několik pozoruhodných nových funkcí, díky kterým by používání aplikace Hudba a služby „Apple Music“ mělo být zábavnější. Níže si projdeme všechny změny a vylepšení, které můžete očekávat, až bude ‌iOS 17‌ vydána.



1. Společné seznamy skladeb

Možná jedna z nejžádanějších funkcí přicházejících do ‌Apple Music‌ tento rok, umožní předplatitelům zvát přátele, aby přidávali a upravovali skladby ve sdíleném seznamu skladeb. Konkurenční sslužby jako Spotify mají podobné funkce již nějakou dobu, takže je dobré vidět, že Apple konečně zareagoval. Když osoba přidá skladbu do seznamu, zobrazí se vedle skladby její profilový obrázek. Lidé pozvaní do seznamu skladeb budou také moci reagovat na své oblíbené skladby pomocí emoji.

2. Prolínání

Další funkcí, kterou konkurenční hudební služby již nějakou dobu obsahují, je prolínání a nyní přichází na ‌Apple Music‌. Brzy budete moci plynule přecházet mezi skladbami. Pokud používáte první vývojářskou beta verzi ‌iOS 17‌, mějte na paměti, že pokus povolit Prolínání v Nastavení způsobí pád aplikace Nastavení. Funkce ještě není plně připravena k používání.

3.SharePlay pro CarPlay

V ‌iOS 17‌, když přehráváte hudbu přes CarPlay, je k dispozici nová možnost SharePlay, která vám umožní pustit hudbu z jiného iPhonu, než je ten, který je připojen k autu. Přijetím upozornění nebo naskenováním QR kódu si brzy i cestující na zadních sedadlech budou moci pustit svou oblíbenou hudbu a přispívat k tomu, co hraje.

4. Vylepšení karaoke na Apple TV

Pokud jste dosud nepoužívali ‌Apple Music‌ Sing, tato funkce v zásadě využívá vestavěné navazující texty a zároveň přidává přepínač pro ztlumení vokálů písně, abyste je nahradili vlastními. V ‌iOS 17‌ se také budete moci dívat, jak zpíváte své oblíbené hity na své vlastní karaoke párty. Je to proto, že ‌Apple Music‌ Sing získává podporu pro Continuity Camera, která vám umožní bezdrátově spárovat váš ‌iPhone‌ nebo iPad s Macem nebo Apple TV 4K a používat jej jako fotoaparát.

5. Přepracované uživatelské rozhraní

Uživatelské rozhraní aplikace ‌Apple Music‌ dostává několik pěkných vylepšení. Hudební přehrávač nyní obsahuje animované obrázky podporovaných alb na celé obrazovce, což jim umožňuje plynule zapadnout do ovládacích prvků pro přehrávání médií ve spodní části. Navíc, když minimalizujete hudební přehrávač, získá hloubkový efekt, díky kterému to vypadá, jako by se při procházení aplikace vznášel nad zbytkem rozhraní.