Začátkem tohoto roku zveřejnila agentura Reuters zprávu odhalující falešné recyklační praktiky společnosti Dow Inc. a singapurské vlády pomocí AirTagu. V podobném duchu nyní novinářka Pamela Cerdeira sdílela nové video, ve kterém pomocí AirTagu sledovala předměty darované na pomoc při zemětřesení v Turecku.



Dary vybrala mexická vláda, ale ukázalo se, že se tyto darované předměty nikdy nedostaly do Turecka. Ve skutečnosti se nikdy nedostali z Mexika. Ve videu zveřejněném na YouTube Cerdeira vysvětluje, že darovala dvě věci (pytel rýže a balíček toaletního papíru) do darovacích center v Mexiku, která byla zřízena za účelem sběru zboží pro Turecko. Nevěřila však, že nakonec skončí v Turecku, a tak do obou umístila AirTag. Když bylo prostřednictvím aplikace Najít jasné, že darované předměty se ve skutečnosti nedostaly do Turecka, jak bylo slíbeno, Cerdeira se vydala do Mexika, aby je našla. Podle aplikace Najít byly tyto dva balíčky dál od sebe, ale žádný z nich nebyl doručen do Turecka, jak bylo slíbeno.

Pomocí aplikace Najít Cerdeira zjistila, že oba balíčky skončily na samostatných trzích, kde je prodejci dále prodávali. Šla na místo zobrazené aplikací Najít pro pytel rýže, ale nepustili ji do budovy. Poté navštívila trh, kde se nacházel balíček toaletního papíru, a pomocí funkce Přesné vyhledávání jej lokalizovala a potvrdila, že je dále prodáván. Policie slíbilia, že její zjištění prošetří. Toto je další příklad, který ukazuje, jak univerzální mohou být AirTagy. Spolu s příběhy, jako je tento, jsme viděli použití AirTagu ke sledování ukradených aut, ukradených peněz a samozřejmě každodenních předmětů, jako jsou klíče.