Aplikace Spotify pro Mac nebo PC byla aktualizována. Společnost přepracovala rozhraní karty Vaše knihovna a Nyní se přehrává tak, aby byly lépe sladěny s aplikací pro smartphony.



„Vaše knihovna“ se nyní nachází v postranním panelu, abyste měli přístup k uložené hudbě a podcastům. Společnost Spotify tvrdí, že její výzkum ukázal, že nová knihovna pomáhá uživatelům šetřit čas tím, že poskytuje lepší přehled a zároveň usnadňuje přepínání mezi seznamy skladeb. Uživatelé mohou nyní také přesouvat a připínat seznamy skladeb v knihovně a také vkládat skladby do upravitelných seznamů skladeb.

Sekce Nyní se přehrává nyní zabírá pravou stranu aplikace a zobrazuje aktuálně přehrávanou skladbu nebo podcast. Podle Spotify: „Dokonce zde můžete najít více informací o skladbě a interpretovi, stejně jako informace o datech koncertů a další.“ Ve výchozím nastavení je Aktivita přátel nyní skrytá, ale snadno dostupná prostřednictvím nové ikony Přátelé vedle ikony uživatelského profilu v pravém horním rohu okna. Spotify říká, že přepracovaná aplikace se začala zavádět v úterý a během příštího týdne se dostane ke všem uživatelům.