Apple hledá odborníky se zkušenostmi s generativní AI, aby pracovali s nejpokročilejšími technologiemi společnosti, včetně rozšířené a virtuální reality, podle nových pracovních nabídek zveřejněných společností.



Jedna nová nabídka zveřejněná na webu Apple Jobs, zvýrazněná Markem Gurmanem z Bloombergu, hledá softwarového inženýra v Cupertinu, aby pracoval na modelech strojového učení pro vytváření aplikací souvisejících s rozšířenou a virtuální realitou. „Umělá inteligence představuje obrovskou příležitost, jak pozvednout produkty pro miliardy lidí po celém světě. Apple hledá inženýry strojového učení se zkušenostmi nebo zájmem o konverzační a generativní umělou inteligenci! Budete využívat nejpokročilejší technologie společnosti Apple a zároveň rozvíjet své odborné znalosti v oblasti rozšířené a virtuální reality (AR/VR).“

Minulý měsíc vyšlo najevo, že Apple najímá nejméně deset nových odborníků na generativní umělou inteligenci. Apple hledal řadu specialistů na strojové učení. Po vydání oficiální aplikace ChatGPT pro iPhone se ukázalo, že Apple zakázal zaměstnancům používat takové nástroje z bezpečnostních důvodů. V březnu DigiTimes uvedl, že Apple „přezkoumává“ svou práci na umělé inteligenci. Nyní se předpokládá, že společnost testuje generativní koncepty AI, které by jednoho dne mohly být určeny pro ‌Siri‌.