Včera jsme se dozvěděli, že Apple Store Battersea bude jedním z asi 50 nových obchodů, které společnost plánuje otevřít v příštích čtyřech letech – a ukázalo se, že na něj nemusíme dlouho čekat.



Bývalá elektrárna je domovem britského ústředí společnosti Apple a bylo známo, že společnost plánuje otevřít obchod i tam, ale až nyní známe několik podrobností. Ikonická budova je známá po celém světě díky přebalu alba Pink Floyd Animals (obázek níže). Dříve hlavní elektrárna, která pomáhala dodávat energii Londýnu, byla nakonec v roce 1983 vyřazena z provozu – a byla mnoho let opuštěná. Vzhledem k tomu, že budova byla ikonickou součástí londýnské krajiny, získala status „památkově chráněné“, což znamená, že celkový vzhled budovy musel být zachován a chráněn v rámci jakékoli přestavby.

Nakonec bylo dosaženo dohody, a v budově se nyní nachází byty, kancelářské prostory a maloobchodní prodejny. Apple Battersea byl nyní přidán na britské webové stránky společnosti s datem otevření ve čtvrtek 15. června. „Náš zbrusu nový londýnský obchod v ikonické elektrárně Battersea je téměř připraven k prozkoumání. Nemůžeme se dočkat, až vás přivítáme a pomůžeme vám s vašimi nápady.“ Společnost oznámila dvě speciální zasedání Today at Apple na oslavu otevření. Prodejna je v současnosti skryta za plakáty s motivem cihel a Apple také vydal odpovídající slavnostní tapety, které si můžete stáhnout zde.