Apple tento týden otevřel svůj nový obchod v Battersea v jihozápadním Londýně – druhý, který obsahuje přepracovaný design maloobchodních prodejen společnosti po přestavbě Tysons Corner minulý měsíc.



Apple Battersea je 40. Apple Store ve Spojeném království a nachází se uvnitř přestavěné elektrárny Battersea v přízemí. Budova je vyřazená uhelná elektrárna, která je díky svému stylu Art Deco považována za ikonickou památku. Prodejna je umístěna kolem čtyř původních cihlových pilířů z 30. let 20. století s odhalenými ocelovými podpěrami na stropě. Stěny obsahují překrytý dubový rám polic a přepracovanou sadu příslušenství, které definují Genius Bar, Apple Watch Studio, oblast pro vyzvednutí produktů a další. S novým designem Apple zvětšil prostor pro cirkulaci kolem okraje obchodu.

Apple Battersea také používá více biomateriálů ke snížení závislosti na uhlíkově náročných prvcích. Apple v posledních letech neumísťuje Genius Bar ve svých obchodech, ale Apple Battersea má vyhrazený Genius Bar v levém zadním rohu. Toto je druhý plnohodnotný Genius Bar, který Apple Store obsahuje od roku 2015. Přepracovaný Genius Bar má kromě snížené plochy, kde mohou být zákazníci obsluhováni vsedě, pult pro obsluhu ve stoje.