Viceprezidentka Apple pro hardwarové inženýrství Kate Bergeron a Laura Metz nedávno hovořily s Markem Spoonauerem z Tom’s Guide o designu nového 15palcového MacBooku Air, včetně jeho většího displeje a dvou dalších reproduktorů.



Bergeron řekla, že 15palcový MacBook Air se stejnou výdrží baterie jako 13palcový model je výsledkem smyček tepelné regulace a optimalizace softwaru. „Pracovní postup typického majitele MacBooku Air je většinou taková, že uživatel pár minut něco dělá a pak může odejít od svého počítače a buď na pozadí běží proces, který je docela lehký, nebo prostě nedělá vůbec nic. A tak můžeme vyladit čip a software, abychom byli schopni využít těchto mezer v čase a skutečně snížit výkon na nejnižší úroveň.“

Na otázku, zda Apple zvažuje přidání dalšího portu USB-C nebo slotu pro SD kartu k 15palcovému MacBooku Air, Metz uvedla, že Apple věří, že stávající výběr portů je velmi dostačující k tenkému a lehkému designu produktu. V rozhovoru není příliš mnoho nových informací, ale pro ty, kteří se zajímají o designové úvahy společnosti Apple pro 15palcový MacBook Air, stojí za přečtení.