Apple Vision Pro v první vývojářské beta verzi visionOS obsahuje zajímavou skrytou funkci. Funkce nazvaná „Cestovní režim“ je specificky zaměřena na vylepšení uživatelské zkušenosti v letadle.



V první vývojářské beta verzi visionOS‌ bylo objeveno několik textových řetězců, které vysvětlují, jak tato funkce funguje. Mezi klíčové funkce patří:

Jste v letadle?

  • Pokud jste v letadle, budete muset nechat cestovní režim zapnutý, abyste mohli ‌Apple Vision Pro‌ nadále používat.
  • V cestovním režimu zůstaňte na místě.
  • Když se tento režim vypne, zůstaňte v klidu.
  • Některé funkce povědomí budou vypnuty.
  • Aktuální přizpůsobení může snížit přesnost pohledu.
  • Zapněte cestovní režim, když jste v letadle, abyste mohli pokračovat v používání ‌Apple Vision Pro‌.

Z těchto textových řetězců je zřejmé, že Cestovní režim je navržen tak, aby přizpůsobil funkce ‌Apple Vision Pro‌ specifickým omezením v letadle.

Zakázané funkce 

Jeden z textových řetězců naznačuje, že některé funkce budou vypnuty. To naznačuje, že určité senzory a funkce, které závisí na prostorovém povědomí, mohou být vypnuty nebo zmenšeny. V letadle by blízkost ostatních cestujících a omezený prostor mohly potenciálně způsobit, že se tyto funkce budou chovat nevyzpytatelně nebo nepřesně. Jejich deaktivací nebo omezením může cestovní režim pomoci zajistit, že uživatel nebude mít nepříjemný zážitek z VR.

Snížení přesnosti pohledu

Text také zmiňuje, že „Aktuální přizpůsobení může snížit přesnost pohledu.“ To by mohlo znamenat, že kvůli poloze, kterou můžete zaujmout, když sedíte v letadle, nemusí headset sedět tak přesně jako obvykle, což ovlivňuje sledování pohledu.

Zůstaňte na místě

Další zajímavou výzvou je „Zůstaňte na místě v cestovním režimu“. Může se jednat o bezpečnostní opatření, které zajistí, aby se uživatelé v letadle neúmyslně nepohybovali nebo nedělali velká gesta, což by mohlo být nebezpečné nebo rušit spolucestující.