Apple vydal novou aktualizaci Safari Technology Preview, experimentálního prohlížeče poprvé představeného v březnu 2016. Apple navrhl ‌Safari Technology Preview‌ k testování funkcí, které mohou být zavedeny do budoucích verzí Safari.



‌Safari Technology Preview‌ 173 přidává funkce, které jsou součástí Safari 17, který přichází s macOS Sonoma. K dispozici jsou profily pro oddělení dat procházení, jako je historie a oblíbené položky, webové aplikace a vylepšený režim Inkognito. K dispozici je také podpora živého textu pro vertikální rozpoznávání textu v obrázcích a videích, podpora HEIC a JPEG XL, nový formát obrazu s vylepšeným kompresním algoritmem pro lepší kvalitu obrazu při menších velikostech souborů než JPEG. Prohlížeč také obsahuje aktualizace pro Web Inspector, CSS, Media Queries, Rendering, Editing, JavaScript, Popover, Images, Media, Web API a SVG.

Aktuální vydání ‌Safari Technology Preview‌ je kompatibilní se stroji se systémy macOS Monterey 12.3 nebo novější, macOS Ventura a ‌macOS Sonoma. Aktualizace ‌Safari Technology Preview‌ je dostupná prostřednictvím mechanismu Aktualizace softwaru v sekci Předvolby systému nebo Nastavení systému pro každého, kdo si stáhl prohlížeč. Úplné poznámky k vydání aktualizace jsou k dispozici na webu Safari Technology Preview. Cílem společnosti Apple s ‌Safari Technology Preview‌ je získat zpětnou vazbu od vývojářů a uživatelů k procesu vývoje prohlížeče. ‌Safari Technology Preview‌ lze spustit souběžně se stávajícím prohlížečem Safari a přestože je určen pro vývojáře, ke stažení nevyžaduje vývojářský účet.