Apple Watch pomohly zachránit život ženě před nebezpečnou krevní sraženinou. Apple Watch mají vestavěnou řadu funkcí pro monitorování srdce a byly opakovaně uváděny jako důvod, proč lidé vyhledávali lékařskou pomoc.



Kimmie Watkins z Cincinnati se jednoho dne necítila dobře a rozhodla se, že zdřímnutí by jí mohlo pomoci, aby se cítila lépe. Cítila závratě a točila se jí hlava, a věřila, že to bylo způsobeno tím, že ten den neměla čas se pořádně najíst. Zdřímnutí netrvalo dlouho, protože ji její Apple Watch upozornily na vysokou srdeční frekvenci 178 tepů za minutu, uvádí Local12. Po hodině a půl ji Apple Watch probudily alarmem, který říkal, že její tepová frekvence byla příliš vysoká příliš dlouho.

Když zamířila ke svému lékaři, bylo jí řečeno, že má sedlovou plicní embolii. Podle kardiologa doktora Richarda Beckera z University of Cincinnati College of Medicine to byla nejzávažnější a život ohrožující krevní sraženina. Becker řekl, že u sedlové plicní embolie existuje 50% míra přežití. Ačkoli neměla v minulosti problémy se srdcem, Watkins také zjistila, že má poruchu srážlivosti. Nyní se zotavuje a bere léky na ředění krve.