AR/VR headset společnosti Apple bude k dispozici v několika možnostech konfigurace a bude mít počáteční cenu 1 999 dolarů, nikoli ~ 3 000 dolarů, jak původně uváděli analytici, tvrdí útržkovité zprávy zveřejněné na poslední chvíli.



Před očekávaným představením AR/VR headsetu společnosti Apple na WWDC zprávy uváděly cenu zařízení kolem 3 000 dolarů, což by bylo mnohem dražší než ty od konkurentů, které stojí asi 300 až 900 dolarů. Částka 3 000 dolarů se poprvé objevila ve zprávě z roku 2021 od The Information a od té doby byla podporována dalšími analytiky. Mark Gurman z Bloombergu, který headset nazval drahým, specializovaným produktem, skutečně varoval, že zařízení nebude zpočátku zaměřeno na běžné spotřebitele, ale místo toho bude umístěno jako zařízení pro vývojáře, tvůrce obsahu a profesionály.

Nicméně podle nové zprávy na korejském blogu Naver, bude mít „Reality One“ nebo „Reality Pro“ počáteční cenu 1 999 dolarů, ačkoli zdroj této nejnovější zprávy není znám a blog v minulosti informoval nepřesně, takže je třeba to brát s rezervou. Oficiální cenu headsetu bychom se mohli dozvědět dnes během úvodní keynote WWDC společnosti Apple, ale očekává se, že se zařízení začne prodávat až mnohem později v roce, možná v období před Vánocemi.