CEO Redditu Steve Huffman v pondělí řekl zaměstnancům, že ho současné protesty proti náhlým změnám API společnosti nezajímají. V dopise sdíleném The Verge Huffman řekl, že i když je teď kolem toho velmi rušno, přejde to.



Řekl také, že společnost zatím nezaznamenala žádný významný dopad na příjmy. Řada komunitou moderovaných subredditů se začala vypínat a přecházet do soukromého režimu v pondělí 12. června, přičemž výpadek byl v mnoha případech nastaven až do středy 14. června. Protestu se účastní subreddity s miliony odběratelů. Přechod do soukromí znamená, že na daný subreddit nelze odesílat žádné nové příspěvky a v některých případech není obsah ze subredditu vůbec zobrazitelný.

Huffman uvedl: „Počínaje včerejším večerem bylo asi tisíc subredditů soukromých. Očekáváme, že mnoho z nich se do středy vrátí, jak mnozí řekli. I když jsme věděli, že to přijde, je to přesto výzva a my máme své práce dost. Zatím jsme nezaznamenali žádný významný dopad na příjmy a budeme to i nadále sledovat.“ V tuto chvíli více než 8 000 subredditů s miliony uživatelů Redditu má výpadek.