Společnost iFixit dnes na svém YouTube kanálu sdílela teardown 15palcového MacBooku Air a nabízí bližší pohled na to, jak zařízení vypadá uvnitř. Podle očekávání má podobný vnitřní design jako 13palcový model.



Jediným výrazným rozdílem jsou dva reproduktory navíc. Baterie je také větší, ale Apple říká, že výdrž baterie je stejná jako u 13palcového modelu. „Nový 15palcový MacBook Air také obsahuje nový zvukový systém se šesti reproduktory, se dvěma výškovými reproduktory a dvěma sadami basových reproduktorů,“ řekl Apple. „Nové reproduktory poskytují dvojnásobnou hloubku basů pro plnější zvuk a prostorový zvuk s podporou Dolby Atmos poskytuje pohlcující zvuk při poslechu hudby nebo sledování filmů.“ Stejně jako u 13palcového modelu jsou články baterie opatřeny lepicími poutky, které usnadňují jejich odstranění po demontáži ostatních součástí.

Teardown nabízí pohled na logickou desku 15palcového MacBooku Air s čipem M2 a jedním čipem NAND pro 256GB model, což může mít za následek pomalejší rychlost čtení a zápisu SSD ve srovnání s modely s 512GB, 1TB nebo 2TB. Stejně jako ostatní MacBooky, iFixit uvedl, že 15palcový MacBook Air je velmi obtížné opravit. RAM a úložiště navíc nelze po zakoupení upgradovat. Mezi klíčové výhody 15palcového MacBooku Air oproti 13palcovému modelu patří větší displej, větší trackpad a šest reproduktorů místo čtyř. Oba modely mají čip M2 pro stejný výkon a velmi podobnou výdrž baterie.