Počínaje iOS 17, iPadOS 17 a macOS Sonoma bude uživatelům s Apple ID automaticky přidělen přístupový klíč, který jim umožní přihlašovat se ke svému Apple ID pomocí Face ID nebo Touch ID.



Tato možnost bude k dispozici na různých přihlašovacích stránkách Apple, včetně icloud.com, appleid.apple.com, appstoreconnect.apple.com a dalších. Přístupové klíče jsou bezpečnější alternativou k heslům. Apple vysvětluje: „Přístupový klíč se používá místo hesla. Přístupový klíč se skládá z páru klíčů, který – ve srovnání s heslem – výrazně zlepšuje zabezpečení. Jeden klíč je veřejný, registrovaný na webu nebo v aplikaci, kterou používáte. Druhý klíč je soukromý a obsahuje ho pouze vaše zařízení.“

Podpora přístupových klíčů pro Apple ID bude k dispozici také pro aplikace a weby třetích stran, které podporují funkci „Přihlásit se pomocí Apple“. Uživatelé s beta verzemi iOS 17, iPadOS 17 a macOS Sonoma mohou tuto funkci vyzkoušet na podporovaných přihlašovacích stránkách Apple ode dneška, ale zdá se, že ještě není dostupná pro každého.