iOS 17 obsahuje nový pohotovostní režim, který promění iPhone v užitečné domácí centrum.  Pohotovostní režim se automaticky aktivuje na ‌iPhonu‌ se systémem ‌iOS 17‌, který je umístěn vodorovně na nabíječce.



Můžete zobrazit informace, jako je čas, počasí, kalendář, ovládání hudby, vaše fotografie a další. Mezi dostupnými možnostmi pohotovostního režimu můžete přejet prstem doleva nebo doprava a dlouhým stisknutím nebo přejetím nahoru/dolů je upravíte. Můžete si vybrat dva widgety, které se zobrazí vedle sebe, takže můžete ovládat své produkty HomeKit, vidět události v kalendáři, sledovat akciový trh, kontrolovat výdrž baterie zařízení, sledovat počasí a další. Pokud je aktivní živá aktivita, zobrazí se na celé obrazovce, stejně jako výsledky požadavků Siri.

V noci se režim ztmaví, pokud je místnost, ve které se nacházíte, tmavá, takže vás v noci během spánku neruší. Pohotovostní režim je podobný režimu nočního stolku na Apple Watch a funguje v podstatě stejným způsobem. Pamatujte, že aby ‌iPhone‌ neustále zobrazoval informace, vyžaduje iPhone 14 Pro nebo iPhone 14 Pro Max s technologií vždy zapnutého displeje. Na jiných iPhonech je potřeba klepnutí, abyste viděli, co je na obrazovce.