iOS 17 obsahuje novou funkci zpřístupnění s názvem Osobní hlas. Osobní hlas, který byl poprvé zdůrazněn začátkem tohoto roku, je navržen tak, aby vám umožnil použít umělou inteligenci k vytvoření repliky vašeho hlasu.



Tato funkce je zaměřena na ty, kterým hrozí ztráta schopnosti mluvit, přičemž Osobní hlas nabízí těmto jednotlivcům možnost vytvořit hlas, který zní jako oni pro komunikační účely. Funkce je k dispozici v první beta verzi ‌iOS 17‌, takže jej vývojáři mohou okamžitě začít testovat. Najdete jej v části Zpřístupnění > Osobní hlas. Vytvoření osobního hlasu je proces, který trvá přibližně hodinu. Nahrávání vyžaduje tiché místo s malým nebo žádným hlukem v pozadí, přičemž Apple uživatelům doporučuje, aby mluvili přirozeně.

Pokud je ve vaší lokalitě příliš mnoho hluku na pozadí, iOS vás upozorní, že je třeba najít tišší místo pro nahrávání. Funkce vyžaduje, abyste nahlas přečetli řadu vět, po kterých váš ‌iPhone‌ vygeneruje a uloží váš osobní hlas. Osobní hlas bude k dispozici veřejnosti, až Apple vydá první veřejnou beta verzi ‌iOS 17‌. Apple uvedl, že ‌iOS 17‌ bude k dispozici veřejným testerům příští měsíc.