iOS 17 zjednodušuje proces skenování QR kódů, a to díky malé, ale významné změně, která přichází v nejnovějším operačním systému. Apple poprvé představil podporu pro skenování QR kódu v iOS 11.



Tehdy se URL odkaz, který QR kód vygeneroval, objevil, jako by šlo o oznámení v horní části obrazovky. Možná proto, že tato implementace byla pro některé uživatele matoucí, Apple se v iOS 13 rozhodl přepracovat skenování QR kódu tak, aby se odkaz objevil jako žluté tlačítko v samotném hledáčku fotoaparátu. Tím však vznikl nový problém: Tlačítko se v hledáčku pohybovalo, pokud by se čočka fotoaparátu také pohybovala, takže klepání na něj bylo ještě složitější než dříve.

Naštěstí v iOS 17 Apple provedl další malou a tentokrát vítanou změnu, která situaci zlepšuje. Nyní, když naskenujete QR kód, tlačítko odkazu se automaticky zobrazí ve spodní části rozhraní fotoaparátu. Takže místo hledání odkazu kolem hledáčku na něj můžete jednoduše klepnout. Ve skutečnosti existuje způsob, jak zajistit, aby se odkaz   choval podobným způsobem v iOS 16: Jakmile pohnete fotoaparátem tak, aby QR kód již nebyl v záběru, měl by se zobrazit nad hledáčkem a zůstat tam. Přesto, když iOS 17 dorazí později v tomto roce, nebudete již muset provádět tuto další akci.