Apple včera vydal vůbec první beta verzi visionOS a SDK, která umožní vývojářům vytvářet aplikace pro headset Apple Vision Pro. visionOS lze nyní prozkoumat pouze prostřednictvím Xcode.



Společnost MacRumors si jej vyzkoušela, aby zjistila, co můžeme očekávat. Testování ‌visionOS‌ je stejně jednoduché jako získání nejnovější beta verze Xcode 15 a simulátoru ‌visionOS‌ 1.0, ale upřímně řečeno, není toho moc vidět, o čem by nám Apple již neřekl. Operační systém vidíte pouze na obrazovce vašeho Macu. To znamená, že můžete vidět, jak bude ‌visionOS‌ vypadat, včetně Home View a oken aplikací, a navíc můžete vidět, jak budou vypadat 2D aplikace pro iPad a iPhone.

Webové stránky lze načíst do verze Safari ‌visionOS‌, takže vývojáři webových stránek mohou vidět, jak budou jejich webové stránky vypadat a co je třeba upravit. Všechno vypadá hodně jako na iOS, ale jako kdyby byl iOS ve vašem obývacím pokoji nebo kuchyni. K dispozici je ovládací centrum s přizpůsobitelnými možnostm, jako je světlý a tmavý režim, a režim ikongnito. Pro vyhledávání je k dispozici Spotlight. Cestovní režim zajišťuje, že při nošení Vision Pro blokuje rušivé vlivy kolem vás. Některé senzory jsou vypnuté, možná kvůli soukromí ostatních lidí nebo proto, že blízkost mnoha dalších lidí může způsobit poruchu senzorů.