Analytici ze společnosti Barclays Blayne Curtis a Tom O’Malley se po rozhovorech s různými dodavateli Apple, domnívají, že Apple pravděpodobně v roce 2024 nevydá iPhone SE čtvrté generace.



Analytici ve výzkumné poznámce sdílené s MacRumors uvedli, že rozhodnutí Applu nevydat v příštím roce nový iPhone SE by mohlo naznačovat, že očekávaný interní 5G modem společnosti nebude v dohledné době připraven. Apple údajně plánuje vyvinout svůj vlastní modem minimálně od roku 2018. V dubnu analytik TF International Securities Ming-Chi Kuo uvedl, že sériová výroba modemu společnosti Apple začne nejdříve v roce 2025, což naznačuje, že i modely iPhone 16 uvedené na trh koncem příštího roku budou nadále používat modemy Qualcomm.

Kuo již dříve tvrdil, že příští iPhone SE bude mít podobný design jako standardní model iPhone 14 vydaný v loňském roce, což naznačuje, že zařízení by bylo vybaveno 6,1palcovým OLED displejem a Face ID. Není zcela jasné, zda Apple někdy pokročí s vydáním tohoto zařízení s modemem Qualcomm. Aktuální iPhone SE byl vydán v březnu 2022 a má 4,7palcový LCD displej, Touch ID, 5G, 12megapixelový zadní fotoaparát a čip A15 Bionic. První generace a druhá generace iPhone SE byly vydány v roce 2016 a 2020.