Všechny nové systémy, které Apple představil byly poněkud zastíněny oznámením Apple Vision Pro, ale existuje řada užitečných změn, které přicházejí v iOS 17. V dnešním článku si ukážeme pět funkcí iOS 17, které stojí za to.



Pět nejlepších funkcí iOS 17 

  • Živá hlasová schránka – S ‌iOS 17‌, když někdo zavolá a zanechá hlasovou zprávu, uvidíte přepis vzkazu živě na uzamčené obrazovce. Pokud se rozhodnete, můžete hovor okamžitě přijmout.
  • StandBy – StandBy je podobný režimu nočního stolku pro Apple Watch. Když položíte telefon na nabíječku na šířku, aktivuje se zobrazení na celé obrazovce se zobrazenými informacemi, jako je váš kalendář, hodiny, podrobnosti o počasí a dokonce i živé aktivity. Je to opravdu nejlepší s trvale zapnutým displejem na iPhonu 14 Pro, ale funguje i na starších iPhonech, pokud klepnete na obrazovku.
  • Interaktivní widgety – Widgety na domovské obrazovce a na zamykací obrazovce jsou nyní interaktivní, díky čemuž jsou mnohem užitečnější. Můžete zaškrtnout Připomínky, ovládat přehrávání hudby, aktivovat zařízení HomeKit a další, aniž byste museli otevírat aplikaci.
  • Aktualizace klávesnice – Automatické úpravy používají nový model strojového učení, který dokáže lépe předvídat, co chcete napsat. Slova můžete rychleji doplňovat pouhým klepnutím na mezerník a v některých případech vyplňovat celé věty. Když je slovo opraveno, je nyní podtrženo a klepnutím na něj se můžete vrátit zpět k původnímu slovu, které jste zadali, pokud automatická oprava udělá chybu.
  • FaceTime na Apple TV – Pokud jste někdy chtěli větší displej pro FaceTime, máte štěstí, protože s ‌iOS 17‌ a tvOS 17 můžete používat ‌FaceTime‌ na Apple TV. Pomocí funkce Continuity Camera můžete připojit svůj ‌iPhone‌ k vaší ‌Apple TV. Všechny funkce ‌FaceTime‌ jsou k dispozici, jako je Center Stage a je to perfektní místo pro hovory s více lidmi.

Pozornost by měla dostat také aplikace Journal, není na seznamu, protože není součástí původní verze ‌iOS 17‌. Aplikace Journal vám umožní zaznamenávat vaše myšlenky a aktivity každý den.