watchOS 10 je jedna z největších aktualizací, jaké jsme u watchOS za poslední roky viděli. V dnešním článku si ukážeme pět funkcí, kvůli kterým se vyplatí nainstalovat ‌watchOS 10‌, až bude na podzim vydán.



  • Přepracované aplikace – Apple přepracoval téměř všechny aplikace pro watchOS s novým designem, který nabízí více informací na první pohled. Aplikace Aktivita má například nový design, který zobrazuje podrobné informace o spálených kaloriích, minutách cvičení a další. Aplikace Srdeční frekvence zobrazuje pulzující srdce a váš aktuální BPM a aplikace Počasí usnadňuje zobrazení teploty a dalších podmínek, které vás zajímají. Fotky, podcasty, zprávy, hudba, Mail, Kalendář, App Store a spousta dalších aplikací obdrželo aktualizace.
  • Smart Stack – Widgety jsou hlavní funkcí ‌watchOS 10‌, přičemž k dispozici je nový „Smart Stack“ ke kterému lze přistupovat otočením digitální korunky. Smart Stack zobrazuje widgety, které jsou relevantní pro váš den, a můžete si přizpůsobit, co tam je. Smart Stack poskytuje rychlý přístup ke všemu od aktivity a kalendáře po připomínky, aplikaci Hudba, zkratky a cvičení.
  • Ovládací centrum – Kromě Smart Stack pro rychlý přístup k funkcím, které nejvíce potřebujete, Apple usnadnil přístup do Ovládacího centra. Stačí stisknout boční tlačítko pro otevření ovládacího centra v aplikaci nebo na domovské obrazovce.
  • Ciferníky – Existují dva nové ciferníky – Palette a Snoopy. Palette během dne zobrazuje různé barvy a Snoopy obsahuje postavy z populárního animovaného filmu Peanuts, jako je Snoopy a Woodstock. Snoopy je dosud jedním z nejpropracovanějších ciferníků.
  • Sledování nálady – ‌watchOS 10‌ i ‌iOS 17‌ obsahují novou funkci pro sledování nálady. Na Apple Watch můžete otevřít aplikaci Mindfulness a vybrat možnost „Stav mysli“, abyste zaznamenali, jak se cítíte buď v konkrétní chvíli během dne, nebo za celý den. Můžete posouvat a vybrat náladu, jako je Příjemná, Neutrální nebo Nepříjemná, a poté můžete vybrat emoce, které cítíte, pomocí návrhů. Odtud si můžete vybrat, co ovlivňuje vaši náladu, jako je vztah, práce, přátelé, koníčky a další. Informace jsou uloženy v aplikaci Zdraví, takže můžete vidět svou náladu v průběhu času a to, co ovlivňuje to, jak se cítíte.