Počínaje iOS 17, iPadOS 17 a macOS Sonoma je funkce Bezpečnost komunikace k dispozici po celém světě. Funkce bude nyní ve výchozím nastavení zapnuta pro děti mladší 13 let, které jsou přihlášeny ke svému Apple ID a jsou součástí Rodinného sdílení.



Rodiče ji mohou vypnout v aplikaci Nastavení v části Čas u obrazovky. Funkce Bezpečnost komunikace byla poprvé spuštěna v USA s iOS 15.2 v prosinci 2021 a od té doby se rozšířila do Austrálie, Belgie, Brazílie, Kanady, Francie, Německa, Itálie, Japonska, Nizozemska, Nového Zélandu, Jižní Koreje, Španělska, Švédska a Spojeného království. S aktualizacemi softwaru přicházejícími koncem tohoto roku Apple tuto funkci zpřístupňuje celosvětově.

Bezpečnost komunikace je navržena tak, aby varovala děti při přijímání nebo odesílání fotografií, které obsahují explicitní obsah. V iOS 17, iPadOS 17 a macOS Sonoma bude funkce také fungovat pro videoobsah a obsah AirDrop, video zprávy FaceTime a kontakty v aplikaci Telefon. Když je funkce povolena, fotografie a videa obsahující nahotu jsou v podporovaných aplikacích automaticky rozmazány a dítě bude upozorněno na citlivý obsah. Varování také poskytuje dětem způsoby, jak získat pomoc. Apple zpřístupňuje nové rozhraní API, které vývojářům umožní podporovat funkci bezpečnost komunikace ve svých aplikacích.