V dubnu Proton spustil beta verzi služby, která byla jeho uživateli jednou z nejžádanějších. Proton Pass, end-to-end šifrovaný správce hesel, je nyní oficiálně k dispozici pro všechny uživatele.



A dokonce je k dispozici také bezplatná verze, která nabízí možnost ukládání neomezených přihlašovacích údajů a poznámek. Generální ředitel Andy Yen sdílel tuto zprávu dnes ráno na blogu: „S radostí oznamujeme spuštění služby Proton Pass, který je nyní k dispozici jako rozšíření prohlížeče pro většinu hlavních prohlížečů (Chrome, Firefox, Edge, Brave a další) a iPhone/iPad a Android.“

„V čem je Proton Pass jedinečný? Jak jsme poznamenali při spuštění beta verze, Proton Pass nabízí nejen end-to-end šifrování pro vaše hesla, ale nabízí to i pro všechna další pole včetně vašeho e-mailu/uživatelského jména a webové adresy, takže budou vaše data v bezpečí.“ Proton Pass funguje s různými prohlížeči – Chrome, Firefox, Edge a Brave na počítači a iOS/Android. V tuto chvíli však neexistuje podpora pro Safari. Součástí placené služby Proton Pass je také vestavěný 2FA autentizátor a nástroj pro import hesel pro bezproblémové přepínání ze starého správce hesel.