Kdysi dávno iPod obsahoval mini hru s názvem Music Quiz. Jak název napovídá, hráč musel uhodnout název právě přehrávané skladby. Sorcererhat, společnost stojící za populární aplikací SongCapsule (dříve Next DJ), nyní představuje SongCapsule Quiz – moderní verzi této hry, která využívá přehrávač Apple Music.



Jak uvedli vývojáři, SongCapsule Quiz je inspirován hudebním kvízem z iPodu, ale nyní s čerstvým a moderním designem. Rozhraní hry je velmi známé tomu, které najdete, když otevřete Apple Music. Je to proto, že vám umožňuje vybrat si libovolný seznam skladeb a začít hádat skladby. Aplikace SongCapsule Quiz také obsahuje několik seznamů skladeb, které připravil tým Sorcererhat. Jakmile budete připraveni hrát, stačí klepnout na Spustit kvíz a aplikace začne přehrávat skladby.

Aby to bylo zajímavější, můžete dosáhnout skóre až 1 000 bodů za kolo. Čím rychleji vyberete správnou skladbu, tím více bodů získáte. Ale to není vše: Existují čtyři různé úrovně, které lze hrát, a je třeba je jednotlivě odemknout. Například první úroveň hry vyžaduje, aby hráč uhádl správný název 10 skladeb. V dalších úrovních musíte uhodnout jméno interpreta, správné album a rok skladeb. Aby hráč postoupil do další úrovně v seznamu skladeb, musí dosáhnout 10 000 bodů. SongCapsule Quiz je nyní k dispozici v App Store za 129 Kč. (nevyžadují se žádné další nákupy v aplikaci). K hraní samozřejmě potřebujete iPhone se systémem iOS 16 a aktivní předplatné Apple Music.