V novém podcastu spoluzakladatel společnosti Oculus Palmer Luckey sdílel své dojmy z Vusion Pro a několik informací o tom, co to znamená pro budoucnost virtuální reality.



Palmer Luckey mimo jiné říká, že externí baterie Vision Pro je něco, co kdysi prosazoval u společnosti Oculus: „Aby bylo jasno, to je správný způsob, jak tyhle věci dělat,“ říká. „Bohužel to byla bitva, kterou jsem u Oculus prohrál. Všechny baterie, všechno zpracování dali do samotného headsetu, a nejen tam, ale i do přední části samotného headsetu,“ dodává. Spoluzakladatel Oculus říká, že se obával, že by Apple mohl udělat stejnou chybu, aby vytvořil elegantnější zařízení.

„Myslím, že kdyby se Apple snažil snížit cenu, byla by to chyba. Používají přesně ten přístup, který jsem vždy chtěl, aby Apple zvolil, a přístup, který používal Oculus v prvních letech,“ říká. „Když Apple představil Vision Pro, retweetoval jsem svůj vlastní tweet z roku 2015, kde jsem řekl, že než se VR stane něčím, co si může dovolit každý, musí se stát něčím, co všichni chtějí, a myslím, že to je přístup, který Apple zaujímá.“ V rozhovoru Palmer Luckey také sdílí své myšlenky o tom, jak by se mohl budoucí Vision Pro změnit, proč je pro to důležitá externí baterie a co očekává, že Apple udělá v budoucnu ve VR.