Existuje mnoho aplikací, které nám pomáhají organizovat naše úkoly a zlepšovat naše pracovní postupy. Ale co kdybyste mohli přesně sledovat celý průběh vašeho dne? Přesně o to se snaží aplikace „Day Progress“.



Je to opravdu skvělý nápad, ale zároveň také důležitý pro ty, kteří berou produktivitu opravdu vážně. Aplikace Day Progress, kterou vytvořil Sindre Sorhus, si klade za cíl pomoci uživatelům na první pohled zjistit, jaký je průběh jejich dne. Aplikace běží na liště nabídek macOS, takže je uživateli vždy viditelná. Při prvním otevření si můžete nastavit, kdy váš den začíná a končí. Poté se na liště nabídek zobrazí ikona zobrazující průběh vašeho dne. Kliknutím na ikonu přesně zjistíte, kolik času zbývá do konce vašeho dne v práci nebo ve škole. Pokud však chcete, můžete přidat zbývající čas přímo vedle ikony na liště nabídek.

K dispozici jsou některé možnosti přizpůsobení. Můžete si například vybrat mezi různými ikonami. Můžete také přepínat text mezi procenty nebo hodinami a minutami zbývajícími do konce vašeho pracovního dne. K dispozici je také možnost automatického spuštění aplikace Day Progress při přihlášení pokaždé, když zapnete svůj Mac. Pokud si chcete vyzkoušet aplikace Day Progress, dobrou zprávou je, že je zcela zdarma. Day Progress je k dispozici v Mac App Store a vyžaduje Mac se systémem macOS 13.3 nebo novějším.