V aplikaci Poznámky nyní můžete v iOS 17 propojovat poznámky a spojovat související poznámky dohromady. Pouhými několika klepnutími můžete vytvořit propojení mezi poznámkami, což usnadňuje přechod z jednoho nápadu na druhý.



Dlouhým stisknutím mezery v libovolné poznámce se v rozbalovací nabídce zobrazí nová možnost „Přidat odkaz“. Klepnutím na ni můžete vytvořit odkaz na jinou poznámku vyhledáním jejího názvu nebo zadáním adresy URL. Pro odkaz můžete vytvořit volitelný alternativní název, nebo nechat původní. Jakmile budete hotovi, odkaz se ve vaší poznámce zobrazí jako podtržený text ve stylu hypertextového odkazu a klepnutím na něj se dostanete přímo do poznámky, na kterou jste odkazovali.

Aplikace Poznámky také nabízí další a rychlejší způsob přidávání odkazů: Zadáním dvou symbolů většího než (>>) do poznámky vyvoláte seznam obsahující šest naposledy upravených poznámek a klepnutím na jednu okamžitě přidáte odkaz na tuto poznámku. Stejnou funkci najdete v iPadOS 17 a macOS Sonoma a znamená to, že nyní můžete vytvářet kolekce propojených poznámek, což vám umožní uspořádat si myšlenky. ‌iOS 17‌, iPadOS 17 a macOS Sonoma jsou nyní k dispozici pro vývojáře a budou oficiálně vydány na podzim.