Aplikace Zdraví obsahuje v iOS 17 novou funkci, která vám umožní sledovat své emoce a nálady v průběhu času, takže si můžete udělat představu o své celkové duševní pohodě.



Můžete si vybrat náladu v rozsahu od Velmi nepříjemná po Velmi příjemná a pak je k dispozici seznam slov, pomocí kterých můžete popsat svou celkovou náladu. Také si můžete vybrat důvod pro to, jak se cítíte, jako je práce, partner, koníčky, peníze, zdraví, rodina a další. Zaznamenání nálady trvá jen několik sekund a aplikace Zdraví bude data v průběhu času agregovat. Záznam nálady lze také provádět na Apple Watch se systémem watchOS 10 prostřednictvím aplikace Všímavost.

Pokud na hodinkách otevřete aplikaci Všímavost, objeví se nová možnost „Zaznamenat stav mysli“. Klepnutím na ni můžete zaznamenat, jak se právě cítíte nebo jak jste se cítili během dne. Apple říká, že také plánuje propojit vaše zprávy o náladě s vašimi aktivitami, jako je cvičení a spánek, abyste viděli, co by mohlo mít dopad na vaši náladu, a navíc společnost plánuje poskytovat standardizovaná hodnocení duševního zdraví, abyste viděli vaše riziko úzkosti nebo deprese.